HRVATSKI TWIRLING SAVEZ registriran je 1996. godine. Trenutno su u naš Savez učlanjene 33 udruge iz cijele Hrvatske. Svaka udruga broji oko 50 članica i članova, sve su o odlični učenici i vrlo uspješni u mažoret plesu, twirlingu, ali i drugim sportovima (rukomet, odbojka, košarka). Uključujemo dobne skupine od 7 do 24 godina, a na našim natjecanjima sudjeluje i do 1500 takmičara u četiri dobne skupine – mlađi juniori, juniori, kadeti i seniori. Osim promocije zdravog življenja, svaka udruga radi na prevenciji različitih ovisnosti i agresivnosti.

Hrvatski savez mažoretkinja član je međunarodne i svjetske asocijacije NBTA (National baton and twirling association) sa sjedištem u Švicarskoj. Naši su se najbolji članovi i članice takmičile na svim europskim i svjetskim prvenstvima koja su održana u Češkoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj i Italiji. Tijekom godine organiziraju se i stručni seminari za trenere, takmičare i suce, na kojima su članice našeg Saveza vrlo uspješne, tako da imamo dvije međunarodne sutkinje, te 15 nacionalnih sutkinja koje su u počecima bile vrlo uspješne natjecateljice.

Od 1999. godine naš Savez je počeo promovirati novi sport kojim se naziva twirling i koji je u Americi i širom svijeta vrlo popularan ne samo za djevojke, već se njime vrlo rado bave i dječaci. Mi ih u našim redovima također imamo nekoliko. Twirling je sport koji je nastao iz mažoret elemenata, a objedinjuje neke od elemenata ritmičke gimnastike, plesne korake i virtuoznu vrtnju mažoret štapa. Uvježbavaju se i baletni koraci kao i elementi iz modernih i latino-američkih plesova.